Välj en sida

Xioami Mi Robotdammsugare

Robotdammsugaren som fått bra omdömen på alla kategorier från Xioami. Du kan tyvärr inte köpa denna lokalt i Sverige (än) men det är lätt att beställa direkt från Kina eller Hong-Kong.

Vi skriver lite kort om robotdammsugaren här tillsammans med lite omdömen från olika användare och avslutar med tips om vart du kan beställa en egen till bästa pris och med minst krångel. Detta är en produkt som vi själva har använt i över ett halvår, nästan dagligen, och som vi hittills är väldigt nöjda med. Efter att Xiaomi Mi Vacuum landade hemma så har vi knappt behövt dammsuga manuellt. Mindre damm generellt och enda anledningen till att plocka fram gamla dammsugaren har varit för att dammsuga trappstegen.

Vi gillar framförallt att den beter sig smart och dammsuger på ett genomtänkt och noggrant sätt, den har också varit fantastiskt bra på vår slätvävda matta som man annars verkligen har fått kämpa med med en vanlig dammsugare.

Videorecension av Xioami Mi Vacuum

För att få en bättre bild av hur Xioami Mi Robotdammsugaren ser ut och fungerar kan du titta på denna video där de packar upp roboten och testar.

Så tycker andra

Läser man lite på olika sajer som säljer Xioami Robotdammsugare kan man se den har fått mycket goda snittbetyg. På BangGood har den otroligt 5.0 av 5 baserat på 83 användarrecensioner. Se produktsidan hos BangGood här!

Bra

  • Appen till Xioami Mi Vacuum finns nu på Engelska, robotdammsugaren kan även prata på Engelska.
  • Du kan fjärrstyra robotdammsugaren med hjälp av appen och du kan också se vad den gör, vart den städar just nu samt historik om tidigare städningar.
  • Den läser av ditt hus/lägenhet med hjälp av roterande laser vilket gör att den har en plan när den städar och inte irrar omkring planlöst.
  • Trots det relativa låga priset så känns det som produkten håller en hög kvalité.
  • Kombinationen av sugförmåga, roterande stor borste samt liten borste som tar hörnen har visat sig vara mycket effektiv.

Mindre bra

  • Vissa delar av appen är fortfarande inte översatt till Engelska.
  • Manualen som medföljer är på Kinesiska.
  • Dammbehållaren är relativt lite så den behöver tömmas med jämna mellanrum.
  • Den har svårt för höga trösklar.

Xioami Mi Vacuum 2

Det har kommit en uppföljare till den populära Xioami Mi Vacuum. Modell nummer 2 säljs parallellt med den första och har några funktioner som ettan saknar. Den största skillnaden är att nummer 2 har en vattentank och möjlighet till att våttorka golvet också. Den har också något starkare sugförmåga, lite bättre förmåga att klättra över trösklar och en möjlighet att avgränsa städområdet direkt i appen. Priset är nästan det dubbla, så det är upp till dig vilka krav du har din robotdammsugare. Vi har inte provat Xioami Mi Vacuum 2 ännu, men vi har ingen anledning att tro att den är sämre än det fenomenala originalet!

Cirka $300

AliExpress har en mängd säljare av denna robotdammsugare. En fördel med AliExpress är att en del säljer från länder i Europa och du riskerar därmed ingen tullavgift, du kan även räkna med en snabbare leverans. Priser och leveranstider varierar beroende på säljare hos AliExpress men håll utkik efter någon som erbjuder EU-shipment.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *